Vacature – pluimveeonderzoeker

De Eggsperts van In Ovo zoeken een nieuwe collega! Als pluimveeonderzoeker / research assistent ga je je bezighouden met het coördineren en uitvoeren van testen in het veld, voornamelijk op broederijen. Je krijgt een actieve rol in de ontwikkelingen van onze innovaties, door deze op locatie te testen. Door het toepassen van technologieën in de pluimveesector, kunnen we het dierenwelzijn van kuikens verhogen evenals de efficiëntie in de pluimveeketen. Naast het opzetten en uitvoeren van experimenten zul je de resultaten analyseren en aanbevelingen doen aan de ontwikkelaars.

Voor de eerste twaalf maanden bieden wij:

 • Een positie van 0,8 tot 1 fte
 • Een competitief salaris
 • Een plek in een multidisciplinair team
 • Een doelgerichte werkomgeving waarin je de vrijheid hebt om voor een deel je eigen uren in te plannen
 • De mogelijkheid om bij te dragen aan de ontwikkeling van een aantal spannende innovaties, die de potentie hebben een flinke impact te hebben op het welzijn van miljarden dieren
 • Een introductie in de pluimveesector

We zoeken iemand die kennis heeft van biologie, in staat is om testen efficiënt en effectief te organiseren en de collega’s binnen In Ovo kan ondersteunen met zinnige feedback. Ervaring en/of kennis van pluimvee(kuikens) is een pré, maar geen vereiste. Daarnaast werken we graag samen met iemand die onze waarden deelt en gedreven is om goede dingen te doen voor kuikens en broederijen. Het is daarbij belangrijk dat je open staat voor nieuwe technologie.

Jij hebt:

 • Een opleiding (HBO/WO) genoten waarin je kennis van biologie hebt opgedaan
 • Enige ervaring met het werken in een laboratoriumomgeving
 • Een rijbewijs
 • Een sterk verantwoordelijkheidsgevoel richting dieren en onze partners
 • De mogelijkheid om ter plekke (beperkt) technische problemen op te lossen
 • Analytische/statistische vaardigheden

Interesse? Mail voor 30 september je motiviatiebrief en cv naar application@inovo.nl. Eerst meer weten? Bel Wil Stutterheim op 071 332 2876.

Over In Ovo

In Ovo is een jonge start-up en spin-off van de Universiteit Leiden. Ons doel: positieve impact maken op de pluimveeindustrie, door tegelijkertijd het leven van pluimveehouders en dieren te verbeteren. Met onze oplossingen maken we productieprocessen efficiënter en verbeteren we het dierenwelzijn. Ons multidisciplinaire team heeft een achtergrond in biologie, biomedische wetenschappen, biotechnologie, engineering en microbiologie en werkt op dit moment aan drie zeer interessante projecten.

In Ovo verkreeg landelijke en internationale bekendheid met haar project over een oplossing voor het eendagshaantjesprobleem. Wereldwijd worden jaarlijks miljarden legkip kuikens direct na uitkomst handmatig gesorteerd, waarna de mannetjes worden gedood. Dit omdat ze niet geschikt zijn voor vleesproductie en geen eieren leggen. In Ovo wil deze manier van werken stoppen, door al in het ei het geslacht van een kuiken te bepalen en halverwege het broedproces de sortering te doen. Dit levert een enorme verbetering op voor de efficiëntie van broederijen en het dierenwelzijn.

Ons team is gericht op de ontwikkeling van deze en twee andere innovaties. Alledrie de projecten hebben voor oog de pluimveesector te verbeteren, zowel voor de ondernemers, als voor de dieren. Wil je ook bijdragen aan deze spannende ontwikkelingen en potentieel impact maken op deze wereldwijde industrie? Solliciteer dan nu!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld en zal worden afgewezen.